ISSN 1859-1558
TẠP CHÍ KHOA HỌC VÀ CÔNG NGHỆ NÔNG NGHIỆP VIỆT NAM
Journal of Vietnam Agricultural Science and Technology
VIỆN KHOA HỌC NÔNG NGHIỆP VIỆT NAM

NGHIÊN CỨU ƯƠNG ẤU TRÙNG TÔM CÀNG XANH BẰNG THỨC ĂN CÔNG NGHIỆP

Các Tác giả

Nguyễn Thành Khôn , Lê Minh Thông , Ung Thái Luật, Đỗ Thị Tuyết Ngân , Lâm Thị Cẩm Tú , Châu Tài Tảo

Từ khóa

tôm càng xanh, Số lần cho ăn, thức ăn công nghiệp

Tóm tắt

The study aimed to find the effect of feeding times of industrial feed on growth and survival rate of larvae and postlarvae of Giant fresh water prawn. The study included 5 treatments: (i) 5 times/day; (ii) 6 times/day; (iii) 7 times/day; (iv) 8 times/day and (v) control. Experimental tank volume was 120 liter and stocking density was 60 larvae/liter with water at salinity of 12‰. The results of the experiment showed that the length of postlarvae 15 (11.07 ± 0.15 mm), survival rate (54.4 ± 7.7%) and productivity (32,653 ± 4,646 con/m3 ) at treatments in larger 6 times/day but the difference was not statistically significant (p > 0.05) compared with the remaining treatments. It can be concluded that nursing freshwater prawn for feeding 6 times/day is most suitable.

Đã xuất bản

28/12/2018

Cách trích dẫn

Lĩnh vực

Số thường kỳ